Calatoria muzicala a

Dianei Matei

incepe la o varsta frageda. Avea doar 13 ani cand, in urma unei preselectii de la Palatul Copiilor, a fost aleasa pentru a participa in cadrul unui turneu la Venetia.
Inca de atunci cariera muzicala era singura sa optiune. Au urmat firesc Liceul de Muzica, Conservatorul si un Doctorat in muzica. Si pentru ca isi doreste sa devin un artist complet, anul acesta a fost admisa si in cadrul ATF.
Impreuna cu un vilonist, Marian Cleante, si un chitarist au pornit in turnee in diversele colturi ale lumii. Belgia si Liban sunt doar doua dintre tarile in care au performat in fata unui public numeros, un show cu elemente gipsy, jazz-manoush precum si coveruri internationale.In 2004, la Beyrut, in cadrul unui concert cu Demis Russos, Bonnie M si Jose Fernandez reprezentatia lor de exceptie i-a atras atentia chiar si celebrului grec care si-a dorit o colaborare cu acesti tineri senzationali. Astfel au inceput lucrul la un album ce urma sa fie o combinatie de sounduri jazz cu elemente manouh si solouri de vioara in cadrul caruia Diana Matei urma sa fie vocalista alaturi de Demis. Colaborarea dintre romani si Russos s-a sfarsit insa din cauza atentatelor militare din Liban. Experienta lor alaturi de celebrul cantaret a fost insa una de neuitat.”Demis Russos este un om incredibil, un adevarat profesionist de la care ai multe de invatat. Uimitor este faptul ca in ciuda succesului incomensurabil de care se bucura, artistul are o blandete rar intalnita.” povesteste Diana Matei.Talentul lor i-a adus chiar si in cadrul Parlamentului European de la Bruxelles din 2005, unde au facut un show de exceptie.

Totul despre

Diana Matei si Taraful Cleante

Experienta pe care au capatat-o cei trei in concertele din afara tarii i-a facut sa isi doreasca mai mult. Tindeau catre complexitate si polivalenta asa ca echipa Tarafului Cleante si a Dianei Matei s-a extins. Naiul, contrabasul, tambalul si acordeonul sunt instrumentele care au fost cooptate in familia lor muzicala spre a oferi auditoriului un program muzical de virtuozitate. Lautarii te vor uimi cu show-ul lor extraordinar si mai ales prin felul in care interactioneaza cu publicul.Trucurile cu vioara realizate de Marian Cleante, faptul ca tambalistul canta legat la ochi sau ca unul dintre membrii tarafului canta la sticla sunt doar cateva elemente cu care va vor surprinde. Echipa Dianei Matei este un izvor nesecat de ingeniozitate. Tocmai de aceea ei planuiesc in viitorul apropiat chiar si o colaborarea cu un rapper pentru diverse piese.Inovatia in domeniul muzical, acesta este cuvantul care-i defineste pe acesti profesionisti. Intr-o societate care si-a uitat radacinile, care a uitat ce inseamna muzica adevarata, ei va ofera un strop din fiecare, contrastand astfel cu peisajul general.